neděle 2. prosince 2007

Poslech rádia přes internet


Práci na počítači si většinou pouštím nějakou hudbu. Když se mi však nechce tvořit si vlastní tracklist písniček, tak repertoár nechám na rádiu. Dnes si tedy ukážeme velice kvalitní program pro poslech rádií přes internet.

Screamer Radio

Screamer Radio je velice jednoduchý a přívětivý program pro poslech rádia přes internet. Program se vyznačuje hlavně svým velice přehledným a jednoduchým ovládáním. Dalším kladem programu jsou stovky rádií ze všech koutů světa, které si lze naladit. Za zmínku stojí také to, že skladby hrané v rádích si můžete uložit na svůj pevný disk. Skvělé na programu je také to, že je plně zdarma (Freeware), takže Vás nebude stát ani korunu a svoje warez fórum tentokrát také navštěvovat nemusíte :D.
Takže ze všeho nejdříve si program stáhneme třeba z oficiálního webu. Program si nainstalujeme a spustíme.
Pak klikneme na kartu Presets a zvolíme podle čeho chceme rádia seřadit. Rádia lze řadit podle hudebního stylu [By Genre], podle jazyků [By Language] - tato možnost zatím není ještě plně dodělaná, podle sítě [By Network] či podle států [By Region]. Zajímavostí je, že Česká Republika tam má okolo 40-ti rádií, což je vzhledem k ostatním státům velký nadprůměr.


Tvoříme seznam oblíbených rádií
Radio Screamer nabízí zajímavou a užitečnou funkci a tou je možnost vytvořit si seznam oblíbených rádií (Favorites). Rádio si do tohoto seznamu přidáte tak, že si nějaké rádio pomocí karty vyberete nějakou stanici a kliknete na ni. Poté klikněte na Favorites a pak na položku Add To Favorites a máte video v Oblíbených. To je dobré proto, abyste rádia, která často posloucháte nemuseli pokaždé složitě vyhledávat, ale rovnou si je přehráli v kartě Favorites, kde se Vám oblíbené stanice objeví.

Nahrávání hudby z rádia
S pomocí Radio Screamru je i nahrávání hudby sranda. V panelu Playback, který se nachází ve spodní části programu, stačí kliknout na Rec a hudba, která právě hraje v rádiu se nám začne nahrávat na náš pevný disk. Pokud chceme nahrávání ukončit, tak stačí pouze znovu kliknout na tlačítko REC a nahrávání se nám zastaví.
Nahranou MP3 si lze pak vyzvednout ve složce saved, která se nachází v adresáři, kam jsme program nahráli. Pokud jsme při instalaci neměnili umístění programu, tak se tato složka nachází zde - C:\Program Files\Screamer Radio\saved .

Závěr
Poslouchání hudby přes internet je s Radio Screamerem opravdu jednoduché a navíc si lze naladit stovky stanic po celém světě, takže si na své přijde prakticky každý.

1 komentář:

  1. Je to super a na víc lze přidávat rádia která nejsou v nabítkovém programu

    OdpovědětVymazat