pondělí 3. prosince 2007

Simpsonovi ve Filmu


Tak a je to tady. To velké datum, 3.12. 2007 je tady a s ním i oficiální vydání Simpsonových ve Filmu na DVD. Já osobně, jsem byl na filmu v kině už o prázdninách, ale protože tenhle film nestačí vidět jenom jednou, tak mě vydání na DVD dost potěšilo.
Není žádným tajemstvím, že první přípravy započaly už okolo roku 2003. To však filmu jen prospělo a možná právě proto se stal tento celovečerák celosvětovým hitem. Prakticky celý film je napěchován vtípky, nejrůznějšími narážkami (samozřejmě vtipnými) jak je u seriálových Simpsonových zvykem.
Samotný děj není příliš originální (to však neznamená, že by byl špatný!) a to hlavně díky kopírování motivů některých seriálových dílů. Celý děj filmu by se dal shrnout do dvou vět - Homer svojí nezodpovědností způsobí katastrofu, která uvrhne Springfield do temného období. Simpsovic rodince se podaří utéct před rozzlobenými Springfielďany na Aljašku a pak se rozhodnou Springfield zachránit.

The Simpsons Movie zdaleka nejsou jen pro fanoušky seriálového zpracovaní, ale na své si zde přijdou i ti, jež Simpsonovi jakožto seriál nesledují (věřím, že po shlédnutí filmu začnou).
Ke skvělé podívané také nemalým dílem přispívá český dubing, který je hodnocen jako jeden z nejlepších na světě a i proto byla česká premiéra v kinech o 1 den dříve, než světová.
Zajímavostí je, že součastí reklamní kampaně filmu bylo i přejmenování 11-ti amerických obchodů na Kwik-E-Mart (známý ze seriálového zpracování), ve kterých bylo možno zakoupit některé výrobky známé ze seriálové adaptace jako např. Buzz Colu a jiné.
Simpsonovi ve Filmu vydělaly po celém světě stovky milionů dolarů a i to je zárukou kvalitní podívané, takže DVD Simpsonovi ve Filmu by rozhodně nemělo chybět ve Vaší sbírce. Cena DVD nosiče se v českých eshopech pohybuje okolo 450,- Kč.
FOXové zkrátka odvedli skvělou práci a nezbývá, než jim za ni poděkovat a doufat, že vyjde druhé, neméně povedené pokračování.

Žádné komentáře:

Okomentovat