neděle 27. dubna 2008

Jak si vytvořit vlastní ikonku

Pokud už Vás nudí stále ty samé ohrané ikonky je na čase oživit svoji plochu (a nejen ji) ikonkami vlastními.

Easy Icon Maker - Tvoříme vlastní ikonky

Program Easy Icon Maker je snadný program na tvorbu vlastních ikonek. Jeho zkušební 15-ti denní verzi si můžete stáhnout z oficiálních stránek. Rozhraní programu je velice podobné tomu jaké známe z Windowsáckého malování, jen je doplněno o pár drobností. Velikost ikonky si můžete určit sami nebo si vybrat z předpřipravených velikostních formátů. Pro tvorbu ikonek doporučuji velikost 32x32 pixelů. Barevnou paletu ponecháme taktéž na 256 barvách. Po provedení tohoto nastavení Vám už nic nebrání v tom začít tvořit svoji první ikonku.
Pokud jste si s výtvorem dostatečně pohráli a myslíte si, že je připraven k ostrému provozu, tak klikněte na symbol diskety v panelu nástrojů (3. tlačítko zleva), vyplňte název souboru, jeho umístění a dejte Uložit.

Nyní, když máme ikonku vytvořenou a připravenou k použití, tak nám zbývá ji jen vyměnit místo té staré. To uděláme následovně:
  1. Klikněte pravým tlačítkem na složku/zástupce u kterého chcete změnit ikonku a z nabídky vyberte Vlastnosti.
  2. Pokud chcete změnit ikonku u zástupce, tak klikněte na kartu Zástupce a v ní na tlačítko Změnit ikonu. Jestli-že hodláte změnit ikonku u složky, tak klikněte na panel Vlastní Nastavení a v něm stiskněte tlačítko Změnit ikonu.
  3. Teď už dejte jen Procházet, na disku najděte svojí ikonku, potvrďte kliknutím na OK a máte před sebou svojí ikonku v plné kráse!

Žádné komentáře:

Okomentovat