čtvrtek 24. dubna 2008

PassKeeper - Skvělý správce hesel

Program PassKeeper je bezvadný a přitom tak jednoduchý pomocník pro všechny, kteří již nejsou schopni si pamatovat nicky a hesla k různým Skypům, ICQ, Travianům, účtům na různých fórech,... Tento program ocení hlavně ti, kteří si v zájmu bezpečnosti dávají ke každému účtu jiné heslo. Hodit se ale může i těm, kteří si dávájí heslo všude stejné - ukladají se do něj nejen hesla, ale pochopitelně i nicky a ty už obvykle nemůžete mít všude stejné.
Program PassKeeper je freeware a stáhnout si ho můžete ZDE [88 kB]. Program se neinstaluje, což je jistě velká výhoda - lze si jej klidně dát na flash disk a mít tak svá hesla vždy u sebe.
Pokud máte program sosnutý, rozbalte stažený archiv a spusťte soubor pass32.exe. Objeví se Vám okno se dvěma vstupními poli. Do obou polí napiště stejné heslo, kterým se budete přihlašovat do programu. Doporučuji toto heslo nezapomenout, protože nejde obnovit a pokud je ztratíte, přijdete tak o všechna hesla která máte uložená v programu.

Plníme program hesly

Nyní se vám objeví tato obrazovka (bez těch hesel samozřejmě) :Kliknutím na Add začnete program plnit hesly. Do pole Account vložte jméno služby (v obrázku YouTube, Wordpress,...), Username je uživatelské jméno, Password heslo a Notes poznámka (nemusíte vyplňovat). Pak stačí kliknout na OK a Vaše přihlašovací údaje se vám objeví v úvodní obrazovce.

Dolujeme a měníme údaje v PassKeeperu
Pokud potřebujete zjistit údaje k nějakému účtu, tak stačí 2x poklepat na položku kterou hledáte a hned se vám objeví všechny informace, které jste uvedli při přidávání profilu. To samé uděláte pokud chcete údaje změnit, jen je poté také přepíšete na požadovanou hodnotu.
Pokud chcete nějaký profil smazat, tak na něj stačí jednou kliknout a stisknout tlačítko Remove.
Pozor. Až budete zavírat program, tak nezapomeňte potvrdit uložení údajů, jinak o všechna vložená data přijdete.

Při dalším přihlašování jen zadáte heslo, které jste zadali při prvním spuštění programu a máte k dispozici všechny Vaše loginy :)

Žádné komentáře:

Okomentovat