čtvrtek 1. května 2008

Upload Videa na YouTube.com

Máte ve svém počítači video a chcete je ukázat přátelům, kamarádům a nebo rovnou celému světu? Nahrajte je na YouTube.com! Jak? To si ukážeme v tomto článku.

Způsoby nahrávání Videa
Existují 2 způsoby, jak lze video na YouTube dostat. Video lze nahrát na server buď přímo na webu YouTube.com a nebo pomocí speciálního programu. V tomto článku se budu věnovat především té druhé možnosti a to hlavně proto, že je to rychlejší, pohodlnější a hlavně jednodušší.

Free YouTube Uploader
Je jednoduchý pomocník díky nemuž je nahrání videa na YouTube otázkou jedné minuty. Program je zdarma (Freeware) a je ke stažení na oficiálních stránkách [Download Zde].
Při prvním spuštění vás program požádá o Username (Uživatelské jméno) a Password (heslo). To proto aby věděl, ke kterému účtu má video přiřadit. Pokud účet na YouTube ještě nemáte, můžete si ho vytvořit kliknutím na odkaz Create an Account Now nebo přímo na serveru YouTube.


Teď už zbývá jen vyplnit formulář s informacemi o videu. Pokud nejste s Angličtinou zrovna velcí kamarádi, tak tady je malá nápověda:
Select a Video File - Video, které chcete na YouTube nahrát
Title - Název Videa
Description - Popis Videa
Tags - Tagy (jednotlivé tagy od sebe oddělujte mezerou)
Video Category - Kategorie

Nyní klikněte na tlačítko Upload Video a Vaše video se začne nahrávat na YouTube. Uploadování videa může trvat několik sekund ale i minut až hodin. Rychlost nahrávání je závislá na rychlosti připojení (Uploadu) a také na velikosti videa.
Když uploadování skončí, ozve se pípnutí a program Vám vygeneruje link k videu na YouTube.
Pozor! Po dokončení uploadu je třeba asi tak 3-5 min počkat, než se video zpracuje (překonvertuje na FLV formát) a objeví YouTube.

7 komentářů:

  1. ahoj ja jen ze sem udelala vsechno dle rady a nijak me tam nenabiha cas a tak.jinak video na you tube uz mam ale jakse to ma udelat aby se prehral ukazuje se me tam ze server nenalezen a kdyz dam aby ho hledal atk to trva i cely dena nic!§!prosim pomoz nejakou radou...:-(

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj.
    Zkontroluj si jestli máš nejnovější verzi, protože pokud máš nějakou starší, tak to obvykle nefunguje.

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám dotaz, uploadoval jsem jeden díl ze South Parku, který má cca 25 min a youtube mi hlásí, že je video moc dlouhé a přitom jsem viděl videa dlouhá i hodinu

    OdpovědětVymazat
  4. Anonym: To je celkem normální. Důvod proč jsou některý videa na YouTube delší než 10 min je ten, že tam byly nahraný ještě před tím, než se to omezilo jen na těch 10 minut. Mám takovej pocit, že directors (ti co nahrávaj na youtube mraky videí a mají s youtube smlouvu) můžou i dnes nahrávat videa delší než 10 min.

    OdpovědětVymazat
  5. Lze tedy nějak video nahrané v PC delší než 10 minut rozdělit na menší časové úseky, které by potom bylo možné nahrát na YOUTUBE? Pokud ano jaký je nejlepší program? Zkoušel jsem program-kameru, který snímá dění na ploše, a tak jsem si myslel, že bych (byť v horší kvalitě) nahrál jenom těch 10 minut z mediaplayeru, ale podařilo se mi nahrát jen zvuk a černou obrazovku.

    OdpovědětVymazat
  6. Chtel sem poslat video na youtube a ten program co jsem si stahl mi porad pise (kdyz chci odeslat video) : Please double - check your video title. A pak se nic nedeje. To by mne zajimalo co je v tom za bordel, nemuzu na to prijit. Bud sem takova trubka nebo ten program nefachci tak jak ma. ( a to sem vyplnil vsechno co to chtelo ) Dik za odpoved.

    OdpovědětVymazat
  7. Muzete mi nekdo poslat adresu na upload videi do youtube aby to fungovalo bez problemu? Nebo mi ho rovnou poslete na : mates2785@seznam.cz budu moc rad, dekuji predem.

    OdpovědětVymazat