neděle 13. července 2008

Nový iPhone přichází


11. Června 2008 uvedla společnost Apple na trh novou verzi svého mobilního telefonu - iPhone 3G, který je od tohoto data k dostání v celkem 24 zemích světa. Později bude iPhone možno sehnat i v dalších asi 49 zemích světa, včetně České Republiky. Přesné datum uvedení na trh v ČR zatím není známo, mluví se ale o podzimu 2008. iPhone budou nabízet všichni tři čeští operátoři. Jeho cena se pohybuje mezi $199 (asi 2.900 Kč) za 8 GB verzi až $299 (asi 4.350 Kč) za 16 GB verzi. iPhone v sobě kombinuje 3 věci - telefon, iPod a internetový prohlížeč.

Technická Specifikace
Nový iPhone je vysoký 115.5 mm, dlouhý 62.1 mm, široký 12.3 mm a váží 133 gramů. K dispozici je opět ve dvou kapacitních formátech - 8 GB a 16 GB verze. Přístroj se ovládá dotykově a rozlišení displaye je 480 x 320 px. iPhone je vybaven 2 Mpix fotoaparátem. Velkým mínusem iPhone je to, že ani nová verze neumí nahrávat video, což je velká škoda. Výdrž baterie v režimu Standby je 300 hodin, při hovoru ve 3G je 5 hodin, při hovoru ve 2G 10 hodin, při přehrávání videa 7 hodin, při přehrávání hudby 24 hodin a při prohlížení internetu 5-6 hodin.

Novinky iPhone 3G
Asi největším vylepšením oproti staršímu modelu je to, že je nový iPhone vybaven GPS navigací. Horší už ale je to, že kvůli tomu se musel začít zadní kryt vyrábět z plastu. Další novinkou je až o polovinu rychlejší internet a také to, že 16 GB verze je k dostání i v bílém provedení zadního krytu. Smutné je to, že ani nová verze nepodporuje tolik oblíbenou funkci kopírovat a vložit.

Pokud si chcete objednat iPhone přes internet, tak na to rychle zapomeňte - Výrobce (Apple) totiž telefon na internetu neprodává. V zemích, kde se iPhone už prodává musíte už v prodejně telefon aktivovat a podepsat smlouvu s operátorem. Kvůli této smlouvě s operátorem tedy platíte kromě pořizovací ceny i každý měsíc paušál, takže telefon je ve finále mnohem dražší, než jeho předchůdce.
Těm, kteří iPhone chtějí nezbývá než čekat, až se začne prodávat v ČR, nebo si ho koupit na eBay za mnohdy více než $1000.

Žádné komentáře:

Okomentovat