úterý 22. července 2008

Vytvořte si vlastní Playlist ve Windows Media Player

Úvodem chci říct, že Windows Media Player 11 je bezvadný multimediální přehrávač s dokonalým designem a je běžnou součástí Instalace Windows.
V tomto článku si ukážeme jeho zajímavou a velice užitečnou funkci - vytváření seznamů stop neboli playlistů. Tato funce se hodí, pokud máte seznam několika písniček, které rádi a často posloucháte a nechce se Vám je vždy pracně hledat a po jednom přidávat do seznamu stop.
Takto si jen jednou vytvoříte seznam stop, pak jej uložíte, vytvoří se soubor se seznamem stop, který pak jen spustíte ve Windows Media Player a automaticky se Vám přehrají všechny písničky, které jste si do něj dali.
Pokud náhodou Windows Media Player nemáte nainstalován, tak to rychle napravte a stáhněte si jeho poslední verzi v češtině z Microsoft.com.

WMP - Vytváříme Vlastní Playlist

  • Spusťte si program Windows Media Player
    C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe

  • V horním panelu se přepněte na tlačítko "Knihovna"

  • V pravé části obrazovky se nachází Seznam stop. Zmenšete si obrazovku tak, abyste do Seznamu stop mohli přetáhnout písničky, které chcete mít v Playlistu.

  • Pokud jste do Seznamu stop přetáhli všechny své oblíbené písně, tak klikněte na tlačítko "Uložit Seznam Stop", který se nachází v dolní části Seznamu Stop.

  • Pojmenujte svůj playlist a potvrďte Enterem

Tímto je Playlist hotov. Najdete ho v pravé části programu WMP v panelu Seznam stop.

Soubor, kterým svůj Playlist hned spustíte, najdete ve svých Dokumentech => Hudba => My Playlists.


Seznam písniček ve svém playlistu ale můžete také kdykoliv změnit. Stačí kliknout pravým tlačítkem v Seznamu Stop (levý sloupec) na Playlist, který chcete změnit a z nabídky vybrat volbu "Upravit v podokně seznamu". Tím se Vám objeví seznam písniček z playlistu v pravém sloupci. Do tohoto seznamu písniček můžete jednoduše přetahovat další písničky, či je odstraňovat apod. Pak už jen seznam opět uložte kliknutím na "Uložit seznam stop" v dolní části panelu.


POZOR! Pokud některá písnička, kterou jste si přidali do playlistu změní umístění (například ji přesunete z Plochy do Dokumentů), tak přestane být v Playlistu funkční a je třeba ji do něj znovu přidat!

Žádné komentáře:

Okomentovat