sobota 26. dubna 2008

Jak konvertovat video do 3GP

Určitě nejsem sám, kdo často potřebuje převést (konvertovat) nějaké video do mobilního 3GP formátu. Znáte to - stáhnete si nějaké hezké video (např. v AVI) a chcete si je nacpat do mobilu, jenže nemůžete, protože Váš telefon podporuje jen 3GP videa. A právě na tyto případy tu je program Acala 3GP Movies Free.

Acala 3GP Movies Free
Jedná se o úžasný a spolehlivý program, který je k dispozici zdarma. Dokáže konvertovat celou škálu video formátů do 3GP. Mezi podporované formáty patří avi, mpeg, divx, xvid, vob, vcd, svcd a mnoho dalších. Acala 3GP Movies Free je skutečně profesionální program, což potvrzuje i kvalita výsledného 3GP videa, které je výborná. Nastavit si můžete kvalitu výsledného videa, velikost videa, formát zvuku a mnoho dalšího. Úžasná je také rychlost konverze - program prý dokáže konvertovat 2 hodinové video během 10-ti minut. Další skvělou věcí je možnost rozdělit si výsledné 3GP video na několik měnších souborů - stačí si jen nastavit velikost jedné části (v MB).
Jak vidíte, úžasných funkcí má tento program mnoho a vypisovat je všechny by vydalo na celou knihu, pojďme si tedy program raději vyzkoušet!

Nastavení Programu
Takže Acala 3GP Movies Free si stáhneme ZDE [3.24 MB], nainstalujeme a spustíme.
Uvidíme před sebou tuto obrazovku:

Nyní si ukážeme, co znamenají jednotlivá nastavení:
Video Quality - Kvalita výsledného videa. Excellent - nejlepší, Low - nejmenší.

Frame Size - Velikost Videa. Záleží na typu Vašeho telefonu. K dispozici je rozlišení 128x96, 176x144, 320x240.

Audio Codec - Formát zvuku. Na výběr je z amr_nb, aac a mp3

OutPut 3GP format
- výsledný formát videa. Možnost zvolit z 3gp, 3gpp, 3g2 a 3gpp2.

Split OutPut file... - zaškrtněte pokud chcete video rozdělit na několik měnších. Pokud se rozhodnete zaškrtnout, nezapomeňte v poli Split Size zvolit po kolika MB chcete video rozdělit. Jestli-že nechcete video rozdělovat, nezaškrtávejte.

OutPut Folder - Složka do které chcete výsledné 3GP video uložit. Po provedení konverze se Vám video objeví v tomto adresáři.

Pokud jste provedli nastavení, tak stačí zvolit video, které chcete převést. To uděláte kliknutím na tlačítko plus v dolní části obrazovky. Počet videí, které lze přidat není omezen.
Nyní už stačí jen kliknout na tlačítko Play a video se začne konvertovat do 3GP formátu.
Po provedení konverze, si stačí video vyzvednout ve složce, kterou jsme si vybrali a húrá s ním do telefonu :)
A nezapomeňte, že pokud se Vám program hóódně líbí a používate ho často, tak autoři jistě ocení, když jim pošlete nějakou tu korunu (teda vlastně euro :)).

1 komentář: