sobota 26. dubna 2008

Jak vytvořit Banner

Tenhle problém už řešil snad každý majitel webových stránek, blogu a nebo fóra. Banner. Reklamní bannery dělané na míru od profesionálů stojí stovky Kč. Flashové mohou stát i téměř 1 000 Kč. Kvalitních programů na výrobu bannerů existuje spousta, tak proč si nezkusit nějaký ten banner sám vytvořit?
V tomto článku si ukážeme výrobu banneru dvěma způsoby - pomocí programu a online na webu.

Banner Maker Pro
Jedná se o jednoduchý program, jehož ovládání pochopí snad každý. Program vás provede několika kroky na jejichž konci před sebou uvidíte banner stvořený přesně tak, jak jste si ho sami navrhli. K dispozici je obrovské množství pozadí, vzorů a všelijakých efektů. Můžete si vytvořit banner jakýchkoli rozměrů. Program umí vytvářet i animace. U Banner Maker Pro vám skutečně zabere nejvíce času vybrat si z obrovského množsví možností. Velkým mínusem je to, že je k dispozici jako Trial, takže po 15-ti dnech přestane fungovat a začne Vás nutit ke koupi (stojí asi $40).
Zkušební verze programu je ke stažení na oficiálních stránkách.

Tvorba Banneru Online
Bannery ale nemusíte nutně dělat jen na počítačových programech. Na internetu existuje poměrně hodně dobrých stránek s jejichž pomocí se dají vytvořit taktéž pohledné bannery. Pojďme se na nějaké podívat.

www.Tvorba-Banneru-Zdarma.I-Banner.cz - Jednoduchá a přehledná stránka na tvorbu bannerů. Svůj banner si můžete vytvořit hned v 7 velikostních formátech. Pozadí si můžete zvolit jednobarevné nebo si vybrat z předem připravných šablon, které jsou skutečně vydařené. Nechybí ani možnost nahrát si své vlastní pozadí.

www.banner-generator.net - Jedná se o zahraniční generátor bannerů. Jeho velkou výhodou je to, že si můžete vytvořit i flashové bannery. Web nabízí stovky motivů, takže si vybere opravdu každý. Menší nevýhodou je poměrně nízký počet fontů. Pozor! Jakmile máte vytvořený banner a dáte generovat, tak Vás to hodí na cizí stránku (reklama) a v horní části obrazovky Vám zůstane odpočet, který Vás bude informovat o průběhu generování banneru. Stačí několik sekund počkat a pak budete přesměrování zpět na stránku s čerstvě vygenerovaným bannerem.

www.BannerCreator.nu
- Další zahraniční generátor. Mezi jeho přednosti patří velké množství fontů (písem) a obrovské možnosti v pozicování textu - text lze umístit prakticky kamkoliv. Vytvořený banner lze velice snadno stáhnout, což je jistě velká výhoda.

Tolik k výrobě bannerů.

4 komentáře:

  1. cawky hej stahl sem si ten banner maker pro ae ten banner mi nejede...kdyz ho vytvorim a podivam se na nej..tak je to v poho..ae jakmile ho dam na stranky tak se nenacte proste..pls pripadne mi napis na email: t.obzina@seznam.cz predem diky

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji!!!DOPORUČÍM TYTO STR.!ROURA

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj nevím sice zda ještě navštěvuješ tento Tvůj blog, ale mám stejnej problém jako ten/ta předemnou..Též mi to nejde dát na stránky, takže nemůžeš zde napsat čím to je? Díky Ti moc...

    OdpovědětVymazat