úterý 15. července 2008

Vytvořte si své vlastní fórum zdarma a rychle

Možná jste někdy dostali chuť založit si svoje vlastní fórum. Takové fórum se může hodit pro svojí alianci v různých online hrách typu travian, divoké kmeny, apod., pro skupinu přátel a známých a nebo se můžete pokusit pomocí fóra vytvořit komunitu lidí, kteří mají nějaký stejný koníček (sběratelství, paintball,...).
Když už se ale rozhodnete si nějaké takové fórum vytvořit, tak možná narazíte na problém, že se Vám nechce nebo že neumíte fórum nainstalovat. Instalaci některých již předem vytvořených fór typu phpBB předsi jen nezvládne každý. I v takových případech ale existuje řešení a tím je Forumotion.com!

Forumotion.com - Fórum snadno a rychle pro všechny!
Forumotion je služba, která umožňuje komukoliv vytvořit vlastní fórum zdarma a rychle. Fóra na Forumotion jsou založena na phpBB2/3 (záleží na tom, jaké si vyberete). Velkou výhodou Forumotion je obrovské množství domén druhého řádu, které jsou Vám k dispozici (momentálně jich je více než 50).

Registrace a nastavení
Abyste mohli využívat služeb Forumotion, tak se musíte nejdříve zaregistrovat. Registrace je jednoduchá a zabere maximálně pár minut.

V prvním kroku registrace si jen vyberete vzhled fóra a to, zda chcete aby Vaše fórum fungovalo na phpBB2 nebo na novějším phpBB3.

V dalším kroku vyplníte název fóra (Title of you forum), kategorii fóra (Category), popis fóra (Description), adresu fóra (Internet adress of your forum), jazyk (Language used on your forum), časové pásmo (Timezone), Váš email a heslo. (heslo musí kromě písmen obsahovat nejméně 1 číslo). Nakonec musíte souhlasit s podmínkami služby.

V posledním kroku registrace Vám už jen zbývá znovu zadat své heslo a registrace je dokončena. Pokud se na něj chcete hned podívat, tak klikněte na odkaz v dolní části stránky, která Vás informuje o úspěšném dokončení registrace. Tím se dostanete na stránku s registračním formulářem. Přihlaste se s uživatelským jménem "admin" a heslem, které jste zadávali při vytváření fóra.

Nyní už zbývá jen nastavit si fórum k obrazu svému (kategorie, moderátoři, práva,...) v admistrátorské sekci, do které se dostanete přes odkaz Administration Panel, který se nachazí dole úplně uprostřed.

2 komentáře: