úterý 14. února 2012

Nejočekávánější mobil roku Nokia Lumia 800 je tu

Do telefonu Nokia Lumia 800 vkládá Nokia velké naděje. V poslední době se totiž mohlo zdát, že tento kdysi gigant na poli mobilů začíná zaostávat za svými konkurenty. Operační systém Nokie byl zastaralý a pro potřeby dnešních uživatelů naprosto nevyhovující, což se výrazně projevilo na prodejích, které klesaly. Nokia si uvědomila, že se něco musí změnit, jinak se brzy dostane do propadliště dějin. A tak se spojila s Microsoftem, který začal dodávat operační systém pro některé její nové modely. A jedním z výsledků této spolupráce je Nokia Lumia 800.

Nokia Lumia 800 je po designové stránce úchvatný telefon. Jeho design totiž vychází z předchůdce Lumie, Nokie N9. Nokia Lumia 800 je dále vybavena 8 megapixelovým fotoaparátem s širokoúhlým objektivem značky Carl Zeiss. Displej je samozřejmě dotykový, je typu AMOLED a jeho úhlopříčka je dlouhá 3,7 palců. Mobil sice nemá slot na paměťové karty, ten ale skoro není potřeba. Jeho interní paměť je totiž velká 16 GB což bohatě postačí pro potřeby drtivé většiny uživatelů.

Mobilní telefon Nokia Lumia 800 funguje na operačním systému Windows Phone 7.5 Mango, který se u uživatelů těší velké oblibě. Díky němu a rychlému hardware totiž telefon funguje velice rychle a hladce, neseká se a celkově je radost jej používat. Jedná se o svižný OS s množstvím povedených vychytávek a funkcí. Jednou z nich je například sada programů pro kancelářskou práci Microsoft Office. Díky ní můžete pracovat se svými dokumenty, tabulkami, poznámkami atd. prakticky kdekoliv. Další povedenou službou je Windows Phone Marketplace, což je jakási obdoba Appláckého App Storu nebo Android Marketu. Jsou tu desítky tisíc aplikací, které se dají jednoduše stáhnout a nainstalovat do mobilu Nokia Lumia 800.

Co říci závěrem naší recenze? Nokia Lumia 800 je jedním z nejočekávanějších mobilů letošního roku. A nezklamala. Pokud má něco Nokii postavit znovu na nohy, tak Lumia 800 k tomu má asi nejlepší předpoklady. Je to telefon, který rozhodně stojí minimálně za vyzkoušení.

Žádné komentáře:

Okomentovat