středa 23. dubna 2008

Meebo.com - Online ICQ


Každému se někdy určitě stalo, že potřeboval někomu napsat na ICQ nebo jiného IM klienta, jenže na počítači nebylo nainstalované ICQ (např. ve škole, internetové kavárně apod.).
Řešením problému je Meebo.com. Meebo je stránka, ze které můžete psát na celou řadu "kecálků". Mezi podporované klienty patří ICQ, AIM, Yahoo! Messenger, Google Talk, Jabber a MSN. Jediné co potřebujete k používání Meeba je prohlížeč s povoleným JavaScriptem. Velká výhoda pro české uživatele je v tom, že aplikace je z velké části přeložena do češtiny.
Meebo také podporuje celou řadu nastavení a úprav. Kliknutím na kartu Nastavení (Options) se vám otevře nabídka s možnostmi úprav Meeba. Nastavit si můžete zapnutí/vypnutí zvuků při odeslání nebo přijmutí zprávy, používání smajlíků a hlavně design stránky (Skin). Skinů je na výběr velké množství, většinou na motivy hudebních skupin (50 Cent, Gorillaz, Madonna,...).
Meebo ale nenabízí jen klasické psaní na IM klienty, k dispozici jsou totiž i tzv. Meebo Rooms, což jsou vlasně klasické chatovací mísnosti. Pro česky mluvící uživatele ale nemají Meebo Rooms moc velký užitek, neboť místnosti ve kterých se mluví česky skoro neexistují.
Kromě Meeba samozřejmě existují i jiné stránky, ze kterých můžete psát na ICQ, například ICQ2Go. Nevýhodou ICQ2Go je to, že se z něj dá psát jen na ICQ.
Meebo se tedy opravdu dobře hodí všude tam, kde nemáte k dispozici klasického PC klienta, na každodenní používání je ale mnohem pohodlnější si stáhnout normálního klienta do svého počítače.

2 komentáře:

  1. super block ale mam jednu otazku jesty se da na teto strance se zaregistrovat?odpovezte pls s pozdravem Weeendyyy

    OdpovědětVymazat